Ritz 75
3 września 2020
Ritz 75 pochodzi prosto z Ritz Hotel Bar w Paryżu. Ta słoneczna, cytrusowa odmiana klasycznego French 75 jest świetną alternatywą do serwowania na brunchu zamiast zwykłej Mimosy.
Pamiętaj żeby zawsze podawać jedzenie gdy serwujesz alkoholowe koktajle. Idealne nadają się do tego tapasy. Jedzenie nie tylko jest świetnym towarzyszem dla alkoholu, ale także odgrywa podstawową rolę w jego wchłanianiu.
Ritz 75
SKŁADNIKI:
-
15 ml Dżinu;
-
15 ml świeżego soku z cytryny;
-
15 ml świeżego soku z mandarynki;
-
Cukier - 1 łyżeczka
-
Brut Champagne - 120 ml schłodzonego.
PRZYGOTOWANIE KOKTAJLU:
-
Wszystkie składniki (oprócz szampana) wlej do shakera i energicznie wstrząśnij.
-
Odcedź do kieliszka wypełnionego lodem i powoli polej szampanem.
Ostrygi uważane są za afrodyzjak i często pojawiają się na romantycznych kolacjach w towarzystwie szampana.
Fondue czekoladowe.
Czekolada zawiera co najmniej kilka składników odpowiadających za jej zmysłowe właściwości,
Mule w białym winie i pomidorach.
Małże od wieków uznane są za afrodyzjaki. Wszystko za sprawą zawartych w nich minerałów - cynku i selenu
Może Cię zainteresuje:
Mała ściągawka z etykiet na butelkach win musujących:
-
brut nature (bardzo wytrawne)
-
extra brut
-
brut - Jest to typowa pozycja przeznaczona na aperitif lub do łączenia z jedzeniem. Przeważnie jest lekko wytrawna co odpowiada osobom o różnych preferencjach smakowych.
-
extra dry, extra sec, extra seco
-
dry, sec, seco - to wersja półsłodka. W przypadku wina niemusującego oznacza wytrawne, ale na butelce szampana będzie wskazywało na wino z wyraźne wyczuwalną słodyczą.
-
demi sec, semi seco
-
doux, sweet, dulce (wino słodkie)